Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A baráti kör pesti Mikulása Babák Mihály polgármester és Szarvas István részvételével

2019.12.10

A Baráti kör pesti Mikulása

Babák Mihály polgármester és Szarvas István részvételével

 

mikulas-2019.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Pontosabban fogalmazva leírhatom, hogy budai Mikulása, mivel ez a hagyományosan nagy népszerűségnek örvendő összejövetel kedd este – december 3-án – a Bartók Béla úti Il Treno Étterem ínyfürdető ízbirodalmában zajlott, mintegy félszáz „pesti szarvasi” és „szarvasi szarvasi” jelenlétében.

 

Jelen sorok írója az abszolút barát-baráti hagyományok jegyében dr. Dezső István tiszteletbeli elnök, Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna jelenlegi elnök és Tusjak Lászlóné társaságában kelt útra napsütéses Mikulásváró kora délutánban.

Egy kis Corvin-béli ráhangoló program után érkeztünk a helyszínre, nagyjából a Boráros tér, Petőfi-híd, Bocskai út, Kosztolányi tér érintésével. Akkorra már a Duna-part egésze és a főutak is fényárba öltöztek.

Az Il Trenoban Zima Miska Mikulása már szállította a fenségesen omló apró pogácsát, a helyiek házi süteménnyel, szaloncukorral, naranccsal kínálták az érkező vendégeket.

Az est elején Pálos Béla budapesti csoportelnök köszöntötte a jelenlévőket. A program első részeként Babák Mihály polgármester adott egy tartalmas összefoglalót a város helyzetéről, fejlesztési elképelésekről. Összességében a „pesti szarvasiak” egy színes elemzést kaptak gazdaságról, kultúráról, sportról, civil életről.

A polgármester mondandója után Szarvas Istvánnal beszélgettünk a Megkérdeztem – válaszoltak sorozata negyedik kötetéről. Egyben a jeles író-újságíró meghívást kapott egy jövő nyári beszélgetésre a Szarvasi Vízi Színházba. A röpke beszélgetés után dr. Lipcsei Imre adott előzetes tájékoztatót a Baráti Kör tisztújítási előkészületeiről. Mindeközben a hely kitűnő személyzete felszolgálta az a’la carte vacsorát, s a kivitelezésben jeleskedő Mikulás kiosztotta a budapesti kör ajándékcsomagjait.

A bensőséges hangulatú estet Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna, a Baráti Kör elnöke is köszöntötte, beszámolva a hagyományos karácsonyi jótékonysági akciókról és vásárról. Az Il Trenoban történtek egészét Forschner Rudolf kamerája rögzítette. A budai történések végén az elmaradhatatlan pezsgős koccintással kívánt mindenki mindenkinek boldog karácsonyt.

Szenes János

Fotó Tusják Lászlóné