Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A világ legnagyobb sörfesztiválja nemcsak Budapestre látogat el hanem Szombathelyre is.

2020.06.11

A világ legnagyobb sörfesztiválja  nemcsak  Budapestre látogat el  hanem Szombathelyre is.

 

Az európai emberek jó részének és minden német lakosnak az Októberfest az egyik legnagyobb őszi sörünnep. A több mint 200 éves ünnep összehozza az európai sörkedvelőket, és ezzel létrejön a világ legnagyobb sörfesztiválja. A rendezvényt más országokban is megrendezik: München, Párizs, New York és Sydney után 2017-ban az Októberfest ötödik alkalommal érkezik Budapestre A szervezők 2017. október 5. és 8. között várják a sörök és finom ételek szerelmeseit a budapesti Kincsem Parkban.

A legnagyobb őszi sörünnep hatalmas területén óriás sörsátrakkal, több színpaddal, hangulatidéző sramli zenéivel, hivatalos Paulaner Októberfest Shoppal, kalandparkkal, és lóversenyekkel is találkozhatnak az érdeklődők. Az Októberfest Budapest négy napja alatt több mint 50 fellépő váltja majd egymást a színpadokon.

2017. különleges év a magyar Októberfest számára, hiszen idén Budapest mellett  a sörünnep első alkalommal kerül megrendezésre Szombathelyen a Történelmi Témaparkban október 13-15 között.

Szombathelyen 2000 m2-es eredeti, Paulaner Októberfest München sörsátorral, hazánk legnagyobb együtteseivel, pénteken  Republic koncerttel, szombaton az ország legnépszerűbb retro sztárjaival, vasárnap a Wellhello-val, és minden nap hangulatidéző sramli zenével készülnek a szervezők.

A vendégek mindkét fesztiválon különleges bajor ételspecialitásokat kóstolhatnak: olyan klasszikusokat, mint a Wiesn-Hendl, azaz grillezett csirke krumplisalátával vagy káposztasalátával, sült csülök, bajor kolbászkák és a kihagyhatatlan bajor perec, a Brezn. Az édesszájúaknak pedig szív alakú mézeskaláccsal, császármorzsával és forró rétessel kedveskednek a rendezők