Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kern András:Bízom a humor feltámadásában

2021.02.22

Kern András:Bízom a humor feltámadásában
 

Nincs mese - ez volt a címe a Rádiókabaré szilveszteri műsorának. Az azóta többször megismételt felvétel négy számában szerepelt Kém András. Számomra a legkedvesebb az Anyuka című volt.
A népszerű színművésszel a Rádiókabasajtótájékoztatója után beszélgettem 2001 február 1-én a Rádió dísztermében

kern-andras.jpg

 

 

 

 

 

Kern András

 

Művész Úr! Nekem és a korosztályomnak nagyon kedves a Mi van velem? című albuma, amely több mint egy éve jelent meg. Ha jól tudom, ez a negyedik a sorban. Milyen a visszajelzés, kik vásárolták?
Úgy van, ahogy mondja: a mi korosztályunknak nagyon tetszik. Ettől a rétegtől nagyon a visszajelzés, viszont el kell mondanom, hogy az egyéb korosztályoktól és a kereskedelmi tévéktől nincs igény. Egyszóval: nem lett sláger, pedig bíztam benne. Az ilyen típusú dalokra nincs igény, de említhetném a Zorán dalait, azokat is kevésszer lehet hallani.
Beszéljünk a Rádiókabaréban az Anyuka című produkcióról. Ez kiknek szól?
Ez is a mi korosztályunkhoz szól. A mostani a 16. folytatás. Ez az Anyuka a mai kor nagymamája, aki intemetezik. Remélem, megnyeri a közönség szimpátiáját!
Ön szerint mi az oka A miniszter félrelép című film sikerének?
Remek a szerkezete, jól van felépítve. Klasszikus bohózat, amit nagy munka volt „mozissá” tenni. A zártságában van az erő. Többnyire épületekben játszódik a cselekmény. Nagy dolog, hogy mintegy 800 ezer ember volt kíváncsi rá.
Hogy látja a humor iránti igényt? Bízik a növekedésében?
Bízom a humor feltámadásában. Az, hogy kitört a demokrácia, sok negatívummal is jár. Csökkent az igény a humor iránt. A kereskedelmi tévék nem túlzottan igényesek. Én optimista vagyok, hogy előbb- utóbb visszaáll az igény az igazi szellemes, humor iránt.
Amikor beszéltem Andy Wajna filmproducerrel, azt mondta, gondolkozik azon, hogy új filmet fog forgatni Magyarországon. Tudna erről nekem valamit ön is mondani?
Nem hallottam róla. Hamarosan találkozom vele, és akkor fogok kérdezni.