Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kocsis András Sándor: A mai ötvenesek nosztalgiával gondolnak a Beatlesre

2021.03.16

Kocsis András Sándor: A mai ötvenesek nosztalgiával gondolnak a Beatlesre

SIR-ök, akik a zene királyai voltak

 

 

 

 

beatles.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Könyvcsemegével jelentkezett ka­rácsonyra a Kossuth Könyvkiadó. Kocsis András Sándor vezérigazgató 2001 december 20-i sajtótájékoztatón elmondta, hogy igazi gyermekként szeretik a könyvet. A súlya tetemes: 2 kilogramm. Sok könyvet írtak már a Beatlesről, de ez az első, amely­ben ők maguk mesélik el a történetüket a kezdetektől, azaz születésüktől 1970-ig.A Beatles egy életérzést jelentett. A mai ötvenesek nosztalgiával gondolnak rájuk, mert akkor voltak fiatalok. II. Erzsébet angol királynő lovaggá ütötte a Beatles tagjait. A liverpooli gombafejűekért megőrültek a rajongóik. Paul McCartney, John Lennon, Ringó Star és George Harrison Anglia leghíresebb emberei voltak. John Lennon (akit egy őrült meggyilkolt) és a most elhunyt George Harrison már csak az égben muzsikál. A könyvet érdemes elolvasniuk azoknak, akik azonos korosztályba tartoznak, de a fiataloknak is, mert ezek a zenemágusok - úgy zenéjükben, mint viselkedésükben - új korszakot hoztak a zenében.

A Kossuth Könyvkiadó vezérigazgatójá­val a könyvet bemutató sajtótájékoztató után beszélgettem:

kocsis-andras.jpg

 

 

 

 

 

 

Kocsis András Sándor

 

K

 

Vezérigazgató Úr! Hogyan sikerült Önök­nek talpon maradni és állandóan fejlődni?

Nem volt könnyű. Alapos feltáró munka előzte meg a profilváltást. Kiadónk hagyo­mányos tematikájának időt álló részét meg­őrizve, amely a filozófiai, pszichológiai, történelmi és egyéb ismeretterjesztő művek kiadását jelenti. Ugyanakkor két új profilt indítottunk. A kiadók közül elsőként kezd­tünk a multimédia-fejlesztéssel és -lokali­zálással foglalkozni. Ezzel párhuzamosan beindítottuk a számítástechnikai-informa­tikai könyvkiadást.

 Nincs olyan veszély, hogy a kiadók ugyan­olyan témában hasonló könyvet jelentetnek meg?

Úgy gondolom, a hat könyvből álló Ma­gyar építészet sorozatunk, vagy a szintén hat kötetből álló Kódex, vagy a Kontinens­ről kontinensre sorozatunk páratlan.

 M ilyen Ön szerint egy  jó recenzió?

Tudományos szinten elemző és figye­lemfelkeltő, ha pedig nem tudományos, akkor érdekes és figyelemfelkeltő kell, hogy legyen.

 

SZARVAS ISTVÁN