Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mándoki László részt vett Budapesten a Mandoki Soulmates bemutatóján

2022.07.29

Mándoki  László részt vett Budapesten a Mandoki Soulmates bemutatóján

 

mandoki.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Mándoki László, vagy ahogy a legtöbb helyen ismerik, Leslie Mandoki érdekes jelenség a magyar popkultúrában. Azon kevés külföldre szakadt zenészeink egyike, aki valódi sikereket ért el, propagandainterjúval járt.  2022 július 26-án esteaz Urániában mutatták be a Mandoki Soulmates: 30 év a színpadon és 40 év a stúdióban című dokumentumfilmet, és nagyon vártam, hogy végre részletesen megismerhessem Mándoki izgalmas életútját  kiderül ,hogy Mándoki zenésztársaival az egész földgolyót beutazta szinte minden jelentős országban koncertezett neves zenésztársaival .  Az is  kiderúlt hogy Mándokit mindenki nagyon szereti, zenésztársaival pedig a zenén keresztül kommunikál.  nem tudtak egyszer sem olyat mondani a kamerába, ami túlment volna a barátságosan semmitmondó kategórián. Hiába vannak friss és/vagy archív interjúk olyanokkal, mint Al Di Meola, Chaka Khan, Ian Anderson vagy Bobby Kimball, a zenészek arról beszélnek, hogy Leslie milyen egy csuda jó figura, mennyire műfajokon átívelő a zenei munkássága, és egyszer még az a rettenetes közhely is elhangzik, hogy ezeknek a zenészeknek már nem is kell beszélniük egymással, mert a zenén keresztül kommunikálnak. Erről Mándoki László nem tehet.

A vetítés után Mándoki is megjelent, akit Koltay Anna és és Szalai Vivien kérdezett a színpadon. A zenészt finoman szólva nem igazán izzasztották meg, a Tények-főszerkesztő például elővette a régi bulvárújságírói tudását, és olyan szakmailag felkészült kérdéseket tett fel, mint hogy mit jelent Mándokinak a siker, vagy milyen jó tanácsokat adott útravalónak a szintén művészeti vonalon mozgó gyerekeinek. Szalai csúcsteljesítménye egyértelműen az volt, amikor Mándoki elkezdett arra panaszkodni, hogy a média soha nem kérdezi vagy írja meg, hogy nála bizony még mindig analóg technikával dolgoznak a zenészek a stúdióban, mire Szalai közbevágott, hogy majd a Tények akkor lehozza – így egy kicsit betekintést is kaphattunk a TV2 híradójának szerkesztési hátterébe.

Az interjúk utáni fogadáson ahol zenészek és újságírók kaptak meghívást Mándoki László dedikálta a Mandoki Soulmates (Lelkitársak)albumát és néhány kérdésemre szívélyesen válaszolt.

mandoki1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mándoki László (j) a szerző

László gratulálok a filmhez! Nekem nagyon tetszett!

Örülök neki jólesik a dicséreted.

Mi az elképzelésed a filmmel?

Még nem döntöttem el, hogy hol mutatom be.

Jól álltad a csinos szőke hölgyek kérdéseit láttam, hogy alaposan felkészültél.

Ezeket a kérdéseket már száz alkalommal megkaptam.

Volt egy kérdés amit én is megkérdeztem a közelmúltban Takács Nagy Gábor karmestertől, ismered őt?

Igen ismerem. Mi volt a kérdés?

Hogy miben különbözik egy hazai koncert a külfölditől?

Gondolom ő is azt mondta, hogy a hazai koncert siker az igazi.

Így van.

Meddig maradsz Budapesten szeretnék egy komolyabb interjút készíteni veled.

Örömmel itt a névjegyem írj egy email-t és egyeztetünk.

Köszönöm a beszélgetést küldöm az email-t.